Onderhoud

Waarom onderhoud aan een airconditioning en koelsysteem? Deze vraag wordt veel gesteld en vraagt om uitleg.

Na montage van uw airconditioning ontvangt u een aanbieding voor jaarlijks preventief onderhoud. Dit onderhoud verlengt de levensduur van de airconditioning en verlaagt het energie verbruik tot wel 30%. Tijdens dit onderhoud worden van de airconditioning de filters gereinigd of vervangen, de koudemiddel vulling gecontroleerd en zowel de binnen als de buitenunit gereinigd.

Een regelmatige controle zorgt ervoor dat eventuele lekkages en slecht functionerende en/of defecte onderdelen tijdig worden opgemerkt, waardoor u niet voor een onverwachte verrassing komt te staan. Een installatie met een koudemiddel inhoud vanaf drie kilo, dient minimaal één keer per jaar gecontroleerd te worden. Dit is een wettelijke eis welke door het ministerie van VROM opgelegd is. Door het afsluiten van een onderhoudscontract geniet u tevens van een voorkeursbehandeling bij een eventuele storing op de respons tijd. Zo leest u maar dat service aan uw airconditioning, koelsysteem en luchtbehandelingskast wel degelijk nodig is.

U wilt een betrouwbare airconditioner voor uw woon- slaap- of werkkamer? Ubben Aircoservice heeft een apparaat voor elke ruimte. Kijk gerust eens naar de uitgevoerde projecten op deze site. Spreekt het u aan, neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.